Wasmachine pompt niet af

wasmachine pomp werkt niet

Uw wasmand zit vol en het wordt dus hoog tijd om uw wasmachine te gebruiken. Net wanneer u bijna door de berg vieze kleding heen bent stuit u op een probleem. Uw wasmachine is defect en wil plots het water niet meer afpompen.

Dit is natuurlijk super vervelend, maar gelukkig zijn er oplossingen voor uw defecte wasmachine.

Oorzaken dat uw wasmachine niet wil afpompen:

Het kan natuurlijk zijn dat de pomp van de wasmachine kapot is, maar voor we dat concluderen dienen we eerst alle andere oorzaken uit te sluiten. Het kan dus heel goed zijn dat u zonder kosten uw wasmachine weer zelf kunt maken.

Het feit dat uw wasmachine het water niet wil afpompen kan komen doordat er ergens iets geblokkeerd zit. Dit kan komen doordat de slang van uw wasmachine ergens dubbel zit. Controleert u dus eerst daarop.

Ook kan het zijn dat de afvoerslang te diep in uw afvoer zit waardoor een en ander geblokkeerd raakt. Probeer de afvoerslang altijd nooit dieper dan 10 centimeter te plaatsen. Uiteraard dient u ervoor te zorgen dat de afvoerslang nergens afgesloten wordt.

Wanneer u al deze zaken gecontroleerd heeft kijkt u vervolgens naar het filter. Het filter van uw wasmachine bevindt zich achter een klepje. Hier ziet u ook een slangetje. Pak een lege emmer en draait het kraantje op het slangetje open. Hierdoor zal het water uit de wasmachine in uw emmer stromen.

Het filter verwijderen

Nu dit gedaan is kunt u het filter eruit draaien. Bekijk het filter grondig en zie vooral of het goed schoon is. Controleer vervolgens het filterhuis.

Ga voorzichtig met uw vingers langs de schoepen van de pomp. Zet niet teveel kracht, want dan kunnen de schoepen breken, maar probeer wel de schoepen van uw pomp rustig rond te draaien.

Indien u de schoepen van uw pomp gewoon rond kunt draaien is in de meeste gevallen uw afvoerpomp van de wasmachine kapot. Deze dient dan vervangen te worden. Voor wasmachine reparatie services in Amsterdam kunt u het beste zijn bij onderstaande 3 witgoed reparatie services. Zij zijn al jaren een begrip in Amsterdam en geven u ook volledige garantie op de wasmachine reparatie.