Oplichting door slotenmakers

oplichting buitengesloten slotenmaker

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of er is al een heuse stroom oplichtingspraktijken aan het licht gekomen. Ditmaal werd een Alphens ondernemer getroffen door dubieuze oplichtingspraktijken.

Steeds vaker komen bij erkende slotenmakers klachten binnen van mensen die zijn opgelicht. Soms krijgen ze zelfs huilende mensen aan de telefoon die zijn opgelicht voor wel honderden euro’s. Dat zegt Frank Jansen, eigenaar van de landelijke slotenmakers keten JacKey.nl. De oplichters zijn vaak zo gewiekst dat ze zich uitgeven voor onze medewerkers.

Frank Jansen geeft ook tips hoe je een goede slotenmaker herkent en kunt bereiken in tijden van nood. Het is volgens hem vaak gewoon een kwestie van rustig blijven en logisch nadenken. Maar mensen worden vaak paniekerig wanneer ze zichzelf buitensluiten. Vervolgens bellen ze de eerste de beste die in Google staat en snel met een advertentie zijn site omhoog heeft laten komen. Dat zijn nou juist niet de zogenaamde slotenmakers waar je mee te maken wilt hebben.

Zorg er altijd voor dat je een site kiest die niet via een advertentie in Google naar boven komt. Dan weet je bijna zeker dat het een slotenmaker is die al wat langer meedraait en dus hoogstwaarschijnlijk erkend is. Nog beter is het natuurlijk om niet te wachten totdat het moment zich voordat dat u de sleutels kwijt bent. Zorg dus altijd dat u het nummer van een erkende lokale slotenmaker in uw telefoon heeft staan, aldus Frank Jansen.

Volgens JacKey.nl gebruikt het gros van de oplichters smerige trucjes om buitensporige prijzen te kunnen rekenen. “Wanneer iemand opbelt vertellen ze bijvoorbeeld alleen over de voorrijkosten. Of ze vertellen dat het slot meestal schadevrij geopend kan worden. Dat laatste klopt ook,maar de cilinder moet in sommige gevallen wel vervangen worden, en dit is het duurste. Verder rekenen de oplichtende slotenmakers vaak kosten voor het gebruik van hun gereedschap, het onderzoek, arbeidskosten, en ga zo maar door.” Wilt u zeker weten dat u met erkende slotenmaker te maken heeft? Dan raadt Frank Jansen van JacKey de volgende erkende slotenmakers in de randstad aan.